4 Квітня 2022
Новини

Військовополонені з острова Зміїний розповіли про катування

Військовополонені з острова Зміїний розповіли про катування
Українські військові, яких визволили з полону, розповіли про негуманне ставлення з боку росії.

росія порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими. Про це повідомляє омбудсменка Людмила Денісова.

Українські військові розповіли, що їх тримали в полі, ямі чи гаражі. Періодично виводили по одному: били прикладами, стріляли біля вуха та залякували.

Денісова зазначає, що військових з острова Зміїний на буксирі доставили до Севастополя. Їх почали використовувати для пропаганди, розповідаючи про «гуманну російську владу», що організувала доставлення полонених додому.

Насправді, за словами омбудсменки, військовополонених вивезли у невідомому напрямку та поселили в наметовому містечку за температури повітря мінус 20 градусів за Цельсієм.

«Внаслідок цього у багатьох хлопців відмороження кінцівок», — написала Денісова. Вона додає, що до полонених ставились як до в'язнів, морально тиснули, а під час прогулянок у дворику спускали на них собаку.

Денісова зазначає, що такі дії росії є порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Вони, зокрема, завжди мають бути захищені від насилля, залякування, образ та цікавости публіки. За словами омбудсменки, порушуючи конвенцію, росія подекуди кілька днів морила голодом громадян України.

Нагадаємо, 1 квітня між Україною та росією відбувся обмін військовополоненими. Вдалося звільнити 86 українських солдатів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон, збройні сили україни
В тему