4 Квітня 2022
Новини

Рада безпеки ООН не проведе засідання на прохання росії

Рада безпеки ООН не проведе засідання на прохання росії
росія вимагала провести термінове засідання Ради безпеки ООН 4 квітня, аби обговорити «провокації радикалів» у Бучі, але цього не буде.
Водночас росія хоче звернутися до керівництва Радбезу з новою пропозицією. Про це повідомляє Reuters.

Представництво Великої Британії при ООН, яке головує у Раді упродовж квітня, заявило, що Радбез проведе заплановану дискусію щодо України у вівторок, 5 квітня. А от збиратись на засідання 4 квітня не будуть.

Представниця міністерства закордонних справ рф Марія Захарова повідомила, що росія знов вимагатиме термінове засідання Радбезу через «провокації радикалів».

Нагадаємо, 31 березня українські військові звільнили від російських загарбників Бучу та всю Бучанську громаду. Після журналісти та представники влади почали публікувати відео та фотографії загиблих, які лежать просто на вулицях.

Міський голова Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах Бучі вже поховали 280 людей. Місто сильно зруйноване, вулиці вкриті тілами мертвих людей.

Після звільнення Бучі журналісти та представники влади почали публікувати відео та фотографії загиблих. Скільки загалом жителів Бучі було вбито — Федорук поки не знає.

На жорстокі вбивства цивільних відреагували низка світових політиків, а міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав країни G7 (США, Японію, Німеччину, Велику Британію, Францію, Італію і Канаду) запровадити руйнівні санкції проти росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, оон
В тему

Останні матеріали