3 Квітня 2022
Новини

росіяни вбили 158 українських дітей, потсраждало - 416 неповнолітніх

росіяни вбили 158 українських дітей, потсраждало - 416 неповнолітніх

В Україні з початку повномасштабного вторгнення рф постраждало щонайменше 416 дітей.

Станом на ранок 3 квітня офіційне число дітей-жертв не змінилося – 158 загиблих. Зросла кількість поранених – їх більше 258, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За офіційними даними найбільше дітей постраждало у Київській (75 жертв), Донецькій (73) та Харківській області (56).

Також трагічна статистика у Чернігівській області – 47, Миколаївській – 32, Луганській – 31, Запорізькій – 22, Херсонській – 29, столиці – 16, Сумській – 16, та Житомирській – 15.

30 березня внаслідок обстрілу селища в Баштанському районі Миколаївської області тяжкі поранення отримала 14-річна дівчинка. А 1 квітня під час вибуху на понтонному мосту неподалік с. Припутні в Чернігівській області в автомобілі загинуло двоє людей.

Ще двоє, серед яких підліток, отримали поранення, кажуть ювенальні прокурори. Через бомбардування та обстріли пошкоджено 869 закладів освіти. 83 з них окупанти зруйнували повністю.

"Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей", – наголошують у прокуратурі.

Нагадаємо, раніше українські військові звільнили всю Київщину від ворога. На цих територіях російські окупанти знищили сотні людей. У Бучі виявили братську могилу з тілами близько 300 людей, а по вулицях міста лежать десятки загиблих. Точна кількість жертв, зокрема серед дітей, ще не відома.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, діти
В тему