2 Квітня 2022
Новини

На Чорнобильській АЕС знову замайорів прапор України і пролунав гімн

На Чорнобильській АЕС знову замайорів прапор України і пролунав гімн

На Чорнобильській АЕС у суботу, 2 квітня, було піднято прапор України.

Про це повідомляє пресслужба ЧАЕС у Facebook.

"Сьогодні, 2 квітня 2022 року, об 11:00 на проммайданчику Чорнобильської АЕС знову замайорів прапор України і пролунав гімн України. У церемонії підняття прапора взяв участь оперативний персонал станції, який у важких умовах окупації весь цей час забезпечував і продовжує забезпечувати ядерну і радіаційну безпеку об'єктів ДСП "Чорнобильська АЕС", - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Як повідомлялося, 31 березня російські окупанти залишили майданчик ЧАЕС, розграбувавши його.

Російські окупанти підписали акт наміру залишити майданчик ЧАЕС у вигляді документа "акт приймання-передання охорони ЧАЕС", в якому зазначили, що "претензій з боку адміністрації об'єкта, що охороняється до військ Національної гвардії Російської Федерації немає".

Читайте також

За даними НАЕК "Енергоатом", окупанти рили окопи безпосередньо в Рудому лісі, найбільш забрудненому місці зони відчуження, внаслідок чого зазнали сильного радіаційного опромінення і вирішили піти із зони.

Читайте також

Нагадаємо, серед російських окупантів, які понад місяць перебували на Чорнобильській АЕС та в зоні відчуження, вже є перші жертви через променеву хворобу. Згідно з даними Військово-медичної служби РФ, зафіксована перша смерть окупанта в Чорнобилі від променевої хвороби. Ще 26 осіб госпіталізовано та 73 у тяжкому стані відправлено до госпіталів для обстеження та лікування

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, чорнобиль, війна з Росією
В тему