1 Квітня 2022
Новини

Rozetka в біді через напад росії: оборот впав у десятки разів

Rozetka в біді через напад росії: оборот впав у десятки разів

Видання про бізнес та технології AIN.UA опублікувало лист засновника інтернет-магазину Rozetka Владислава Чечоткіна, в якому він розкриває вкрай сумні дані про роботу в умовах війни.

У тексті під заголовком "Найскладніший лист у моєму житті" Чечоткін звернувся до працівників і розповів, як компанія переживає війну.

Він також торкнувся питання майбутнього компанії. Загалом з початку активної війни було втрачено 25 магазинів. Вони були знищені, розграбовані або про них наразі немає жодної інформації. Склади біля Києва заблоковані, отримати до них доступ неможливо. Люди перестали купувати нові товари, а ті, хто зробив покупку перед вторгненням російської армії, кинулися масово оформлювати повернення.

Через постійні обстріли виконати замовлення у багатьох випадках просто неможливо. З величезної команди, яка налічує 8 тисяч людей, працюють одиниці. Усього за три тижні щомісячний оборот упав з 4 мільярдів гривень до 23 мільйонів гривень.

Все, що ми з Ірою [Ірина Чечоткіна – співвласниця Rozetka й дружина Владислава Чечоткіна – 24 канал] й разом з вами будували майже 18 років, все, чому ми присвятили своє життя, зруйнувалось у нас на очах, – пише засновник компанії. Усе це призвело до того, що компанія мусить звільнити велику кількість працівників – платити зарплату просто немає чим.

Компанія пробує перезапустити бізнес із тими ресурсами, які в неї залишилися, опираючись, зокрема, на склад у Львові, який у 50 разів менший. В останні 5 днів ми побачили позитивну динаміку. Ми побудували бомбосховище на складах під Києвом і люди змогли працювати, відчуваючи захищеність. Ми змогли налагодити логістику товарів, які потрібні українцям у першу чергу: харчових продуктів, ліхтариків, павербанків.

Щоденна відвідуваність rozetka.com.ua виросла до мільйона людей. Так, це крихти у порівнянні з січнем 2022, та все ж – це надія на краще, – сказав Владислав Чечоткін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, підприємці, економіка
В тему