1 Квітня 2022
Новини

Microsoft не йде з ринку росії: чому

Microsoft не йде з ринку росії: чому

Президент Microsoft Бред Сміт написав листа Володимиру Зеленському. У ньому він повідомляє, що попри всі заклики Києва розірвати зв'язки з рашистами, компанія продовжить роботу в Росії.

Компанія вестиме бізнес із тими клієнтами, які не потрапили під санкції. Серед них школи та лікарні. За словами Сміта, Microsoft "пам'ятає про моральну відповідальність" за захист цивільних осіб, однак "позбавлення цих установ [шкіл та лікарень – 24 канал] оновлень програмного забезпечення та послуг може поставити під загрозу здоров’я та безпеку невинних мирних жителів, у тому числі дітей та літніх людей".

Разом з тим компанія обговорює з урядами США, Великої Британії та ЄС питання про те, чи "припинити будь-які поточні послуги та підтримку" в Росії, чи рухатися "в ногу з їхніми санкціями та іншими економічними цілями".

Рішення Microsoft залишитись на ринку Росії розлютило працівників у кількох країнах, про що Reuters розповіли одразу 18 працівників, з якими поговорило видання.

Вони закликали керівництво не обмежуватися припиненням нових продажів та відмовою від клієнтів, які перебувають під санкціями, а повністю піти з ринку країни, щоб посилити економічний тиск на Москву.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна, техніка
В тему