1 Квітня 2022
Новини

У Мелітополі росіяни викрали 3 директорів шкіл, дітей використовують як живий щит

У Мелітополі росіяни викрали 3 директорів шкіл, дітей використовують як живий щит
У Мелітополі окупанти прийшли додому до трьох директорів шкіл і вивезли їх.

Це сталося ввечері 31 березня, - повідомила омбудсменка Людмила Денісова.

Вона зазначила, що всі директори мелітопольських шкіл відмовилися співпрацювати з ворогом, тому написали заяви на звільнення. Унаслідок цього так звана в.о. мера Мелітополя Галина Данильченко наказала російським військовим видворити адміністраторів шкіл із міста.

Крім того, загарбники постановили з 4 квітня розпочати у місті навчальний процес російською мовою за російськими програмами. У такий спосіб окупанти намагаються примусити дітей залишатися в місті, а в разі наступу Збройних сил України школярів можуть використати як живий щит, каже Денісова.

За даними Денісової та української розвідки, окупанти під час руху колон техніки неодноразово використовували українських дітей як живий щит. Зокрема, такі випадки траплялися в Сумській, Київській, Чернігівській та Запорізькій областях.

Омбудсменка наголошує, що захопленнями заручників росія порушує міжнародне право, а примушення до навчання окупантами та втручання в освітній процес є прямим порушенням права на культурну та національну ідентичність. Денісова звернулася з цим до ООН та ОБСЄ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему