1 Квітня 2022
Новини

Помітили російський танк, що рухався до Чорнобиля

Помітили російський танк, що рухався до Чорнобиля
На території Зони відчуження, прилеглій до адмінбудівель («Острів»), зранку 1 квітня зафіксували переміщення танку, який рухався у напрямку міста Чорнобиль.

Про це повідомили у ДСП «Чорнобильська АЕС».

Окупанти покинули станцію близько 20:00 31 березня. Шляхи доступу на промисловий майданчик взято під контроль персоналу станції. А вже о 7 ранку 1 квітня на території Зони відчуження було зафіксовано переміщення однієї одиниці важкої військової техніки.

Наразі радіаційний стан на майданчику ЧАЕС без змін. Параметри обладнання, що контролюються, перебувають у межах, визначених технологічним регламентом. Персонал, який працює на зміні з 20 березня, забезпечує ядерну та радіаційну безпеку.

Нагадаємо, російські окупанти захопили Чорнобильську АЕС ще 24 лютого — у перший день повномасштабного вторгнення рф до України. Вони утримували працівників ЧАЕС у заручниках, в середині станції перебувають близько 500 російських солдатів та 50 одиниць важкої техніки. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, працівників станції катували, а ще окупанти змусили керівництво ЧАЕС записати звернення, яке планують використати в пропагандистських цілях.

Надвечір 20 березня вдалося провести часткову ротацію персоналу Чорнобильської АЕС та евакуювати людей, які перебували на території окупованої станції. Доти персонал ЧАЕС перебував на робочих місцях близько 600 годин, героїчно виконував свої професійні обов?язки та підтримував належний рівень безпеки.

Україна вимагала від Радбезу ООН негайно вжити заходів, щоб демілітаризувати Зону відчуження Чорнобильської АЕС, яку захопили окупанти, і ввести туди спеціальну місію ООН. росіяни завезли у Зону відчуження багато боєприпасів: якщо вони б здетонували, це призвело б до катастрофи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, чорнобиль, чаес
В тему

Останні матеріали