1 Квітня 2022
Новини

росіяни обстрілювали Дніпропетровщину забороненими касетними боєприпасами

росіяни обстрілювали Дніпропетровщину забороненими касетними боєприпасами
Артобстріл населених пунктів Дніпропетровщини російсько-окупаційні війська здійснювали забороненими касетними боєприпасами.

Про це повідомляють в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, 31 березня збройні сили рф здійснили реактивний артилерійський обстріл системою залпового вогню «Торнадо-С» двох населених пунктів Криворізького району Дніпропетровської області. Три ракети були оснащені забороненими касетними боєприпасами.  

Касетні боєприпаси містять від двох до кількох сотень однотипних касетних бойових елементів, які розкидаються на заданій висоті над поверхнею землі. Розкидані над певною територією бойові елементи забезпечують ураження більшої площі, якщо порівняти з боєприпасом-моноблоком.

У 2008 році в Дубліні дипломати більш ніж зі 100 країн домовилися про проєкт угоди, який покликаний зупинити поточне виробництво касетних бомб і вилучити цей вид озброєння з арсеналів. росія, яка є одним із найбільших виробників цих боєприпасів, не підписала цю конвенцію.

Під час огляду місця подій вибухотехніки знайшли, розмінували та знешкодили понад 32 касетні боєприпаси.

В ОГП зазначають, що жодних військових об’єктів на цій території не було. А дії окупантів становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме конвенції про заборону касетної зброї.

Дніпропетровська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). За цією статтею загрожує від 8 до 12 років за ґратами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дніпро, війна з Росією, обстріли
В тему