31 Березня 2022
Новини

З Маріуполя росіяни викрали 12-річну Кіру Обедінську

З Маріуполя росіяни викрали 12-річну Кіру Обедінську
З блокадного Маріуполя росіяни депортували 12-річну дівчинку Кіру Обедінську, яка осиротіла на війні через агресію рф.
Чернівецька обласна прокуратура розпочала провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Про зникнення дівчинки повідомив її рідний дідусь, який вимушено проживає у Чернівцях. За даними слідства, від початку війни дитина перебувала у Маріуполі з батьком.

Кіра втратила матір ще немовлям, а 17 березня росіяни вбили і її батька Євгена Обедінського — багаторазовий чемпіон України з водного поло став жертвою одного з численних авіабомбардувань Маріуполя.

Дівчинку намагалися евакуювати з міста разом з іншими місцевими жителями, однак при спробі покинути Маріуполь Кіра дістала поранення внаслідок вибуху міни. Після цього дитину викрали представники збройних сил рф. Зараз Кіра в окупованому Донецьку — її депортували туди разом із людьми, з якими вона перебувала у сховищі.

«Є інформація, що документи у всіх тих, хто перебуває поруч з Кірою, росіяни забрали. Обіцяли зробити нові російські документи, щоб надалі відправити їх на територію рф», — зазначив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Він закликав гуманітарні та правозахисні організації допомогти повернутися до її родини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією, викрадення, діти
В тему