29 Березня 2022
Новини

Прикордонник, який послав «русский корабль», повернувся з полону

Прикордонник, який послав «русский корабль», повернувся з полону
З полону додому, в Черкаську область повернувся прикордонник Роман Грибов, який став автором легендарної фрази про напрямок руху російського корабля.

Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Романові вручили відзнаку «За заслуги перед Черкащиною».

«Мав за честь вітати на Батьківщині нашого без перебільшення легендарного прикордонника. Роман — творець того самого гасла війни з російськими окупантами. Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність», — зазначив Табурець.

Нагадаємо, 28 лютого ВМС ЗСУ повідомило, що морські піхотинці та прикордонники, яких узяли в полон російські окупанти на острові Зміїний, живі. Морпіхи двічі відбили напади російських окупантів, проте не могли продовжувати захист острова.

Окупанти повністю розтрощили інфраструктуру острова (маяк, вежі, антени тощо), тож зв'язок зі Зміїним перервався.

26 лютого, після надходження інформації про те, що на Зміїному поміж наших захисників можуть бути загиблі та поранені, до острова з гуманітарною місією було направлене цивільне судно МПРС «Сапфір» для допомоги постраждалим. Разом із екіпажем погодилися вийти отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їхні помічники. Однак їх усіх незаконно захопили росіяни.

У ВМС зазначають: незаконне захоплення цивільного судна-некомбатанта, що не здійснювало жодного військового завдання, порушує правила і звичаї війни та міжнародне гуманітарне право.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, черкаси
В тему