29 Березня 2022
Новини

Перемовини України й росії: Подоляк провів проміжний брифінг

Перемовини України й росії: Подоляк провів проміжний брифінг

Ключовими питаннями на переговорах є гарантії безпеки для України та припинення вогню задля розв'язання гуманітарних проблем.

Про це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів на проміжному брифінгу щодо перемовин української та російської делегацій, - пише hromadske.

Також обговорюють питання порушення Міжнародних конвенцій стосовно ставлення до військовополонених.

«Триває ескалація. З обох сторін лунають заклики до знищення націй. Є відео з порушеннями Женевської конвенції», — додав Подоляк.

Зранку 29 березня у палаці Долмабахче у Стамбулі розпочався новий раунд переговорів між українською та російською делегаціями.

Від України у переговорах беруть участь міністр оборони Олексій Резніков, радник керівника ОП Михайло Подоляк, заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, очільник фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, депутати Рустем Умеров та Андрій Костін, а також український дипломат Микола Точицький.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба напередодні, 28 березня, розповів, що програма мінімум на переговорах делегацій — узгодження гуманітарних питань. А програма максимум — домовленість про припинення вогню.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему