29 Березня 2022
Новини

У Стамбулі почалися переговори між делегаціями України та росії: що відомо

У Стамбулі почалися переговори між делегаціями України та росії: що відомо
У Стамбулі в палаці Долмабахче зустрілися переговорні команди України та росії.

Від України у переговорах беруть участь міністр оборони Олексій Резніков, радник керівника ОП Михайло Подоляк, заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, очільник фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, депутати Рустем Умеров та Андрій Костін та український дипломат Микола Точицький.

Перед початком перемовин виступив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Зокрема він закликав сторони домовитися про припинення вогню. За словами Ердогана, не в інтересах обох держав затягувати війну.

Також він висловив сподівання, що переговори дадуть конкретний результат. 

Президент Туреччини також заявив, що успішні переговори у Стамбулі сприятимуть зустрічі лідерів України та росії.

"Як ваш сусід, ми дуже засмучені такою ситуацією. Ми докладали зусиль, щоб припинити її. Ми намагалися відновити мир, відновити міжнародне право. На всіх міжнародних платформах намагалися захищати права обох країн, забезпечити справедливий підхід до питання. Наша країна теж втратила багато військових, і ми намагалися, щоб це не повторилося на північ від нас.

Туреччина відчуває відповідальність за мир в нашому регіоні, віримо, що мир буде відновлено. Продовження конфлікту нікому не принесе користі, кожен загиблий, зруйнована будівля відриває частину від нашого майбутнього. Відновлення миру буде корисним для обох сторін і для всіх.Ми чекаємо від вас щасливої звістки", - зазначив Ердоган.

Після виступу Ердоган покинув перемовини та повідомив, що відправляється в Узбекистан.

Відомо, що Арахамія взяв участь у тет-а-тет зустрічі глав делегацій з Володимиром Мединським.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба напередодні, 28 березня, розповів, що програма мінімум на переговорах делегацій — узгодження гуманітарних питань. А програма максимум — домовленість про припинення вогню.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: туреччина, війна з Росією, Україна, росія
В тему

Останні матеріали