28 Березня 2022
Новини

Окупанти готуються до відновлення наступу: що відомо

Окупанти готуються до відновлення наступу: що відомо
У Генштабі ЗСУ помітили перегрупування російських військ для нарощення наступальних спроможностей окупантів, щоб вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Водночас війська рф продовжують завдавати ударів по військовій та цивільній інфраструктурі. Про це йдеться у звіті Генштабу ЗСУ.

російські війська зосереджують сили на утриманні окупованих кордонів та підготовці до відновлення наступальних операцій. Для війни на території України проводять навчання та передислокацію додаткових підрозділів.

За інформацією штабу, у росії планують відправити військову техніку та 150 військовослужбовців 155-ї окремої бригади Тихоокеанського флоту (постійна база Владивостока). Сформований підрозділ 14-ї спеціальної бригади Східного військового округу (Хабаровськ, пункт постійної дислокації).

На волинському напрямку від ЗС білорусі працюють до чотирьох БТГ, які залучені до зміцнення та захисту білорусько-українського кордону. Повністю виключити причетність сил білорусі до бойових дій на території України неможливо, кажуть у штабі.

Наразі окупанти перегруповують війська та відводять частину підрозділів на територію білорусі для відновлення боєздатності.

Також на Гомельщині у білорусі зафіксоване перевезення мобільної балістичної ракетної системи короткої дальності «Іскандер-М» у напрямку держкордону з Україною.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, на всій території рф з 1 квітня розпочнеться мобілізація за програмою «БАРС-2021» (Боевой Армейский Резерв Страны). Щоб приховати мобілізацію, її проводитимуть одночасно з плановим призовом на строкову службу.

На думку розвідки, це стане прикриттям великої кількості мобілізованих, які прибуватимуть до військкоматів. А резервістів надалі будуть спрямовувати для поповнення підрозділів окупаційних військ на території України.

Окрім того, за даними ГУР, програма «БАРС» допоможе приховати залучення до бойових дій російських ув’язнених. Там заявляють, що приблизно 100 злочинців, утримуваних у колонії «Чернокозово» (Чеченська республіка), готують до відправлення в Україну.

«Всі вони засуджені за важкими кримінальними статтями (грабіж, убивства, розповсюдження наркотиків). Засудженим, які отримали строки за політичними статтями (екстремізм, тероризм), такі угоди не пропонують. Тим, хто погодився, обіцяють повну амністію в разі повернення живим після участі у бойових діях. Прикметно, що таким "мобілізованим" не дозволяють бачитися з рідними та взагалі інформувати їх про свою участь у війні в Україні», ? зазначають у розвідці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни
В тему