28 Березня 2022
Новини

Коли у Туреччині розпочнуться переговори української та російської делегацій

Коли у Туреччині розпочнуться переговори української та російської делегацій
У Туреччині 29 березня розпочнуться перемовини делегацій з України та росії.
Наразі українські перемовники прямують до місця зустрічі. Про це член української делегації та голова фракції «Слуги Народу» Давид Арахамія повідомив в коментарі «Інтерфакс-Україна».

За його словами, наразі делегація в дорозі, а через логістичні труднощі українці прибудуть пізно. російська делегація теж нещодавно вилетіла й прибуде не раніше 21:00.

«Тому ухвалили рішення, що всі прибувають, розміщуються, і завтра з 10-ї ранку стартуємо в переговорах», — сказав Арахамія.

До слова, майже з першого дня повномасштабного вторгнення рф українська делегація веде перемовини з російською, проте в Офісі президента зазначали, що наразі росія відмовляється говорити конкретно.

26 березня радник керівника ОП Михайло Подоляк, який також бере участь у переговорному процесі, розповів, що нейтралітет України на переговорах не обговорюється. Натомість українська сторона наполягає на системі гарантій безпеки, до якої увійдуть країни, що готові надати їх.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба також наголошував, що Україна відкидає вимоги рф зробити російську мову другою державною: за його словами, єдиною державною мовою в Україні є і буде українська.

А президент Володимир Зеленський заявив, що Україна також не обговорює пропагандистські умови про «демілітаризацію» або «денацифікацію».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: туреччина, війна з Росією
В тему

Останні матеріали