27 Березня 2022
Новини

В Енергодарі окупанти створили незаконний орган управління

В Енергодарі окупанти створили незаконний орган управління
В Енергодарі незаконну новостворену «раду самоорганізації міста» очолить депутат міськради від забороненої ОПЗЖ Андрій Шевчик.
Натомість законний міський голова Дмитро Орлов повідомив, що цей орган є нелегітимним. Про це Шевчик сказав у своєму відеозверненні, а Орлов написав у Telegram.

За словами Шевчика, «раду» організували з метою комунікації містян, «які хочуть створити нормальні умови для життя в Енергодарі». Орган нібито відповідатиме за регулювання торговельної діяльності та ціноутворення, координацію комунальних служб, взаємодію підприємців та забезпечення медикаментами. 

На це Орлов відповів, що створена «рада» на чолі з Андрієм Шевчиком не має жодного стосунку до юрисдикції України.

Нагадаємо, окупанти захопили Енергодар ще на початку березня. 23-24 березня більшість місцевих депутатів від партій «Слуга Народу», «Європейська Солідарність», «За майбутнє», «Нова політика» та частина депутатів від колишньої партії ОПЗЖ склали свої повноваження. 

За словами Орлова, таке рішення депутати пояснили неможливістю виконувати свої обов'язки в межах закону та бажанням не допустити примусового використання їхніх голосів для створення будь-яких незаконних «народних республік».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему