26 Березня 2022
Новини

росія розпочала військові навчання на Курильських островах: це спірна з Японією територія

росія  розпочала військові навчання на Курильських островах: це спірна з Японією територія

росія проводить військові навчання на спірних Курильських островах із залученням понад 3000  військовослужбовців і сотень одиниць військової техніки.

 Неочікувані навчання розпочались всього за кілька днів після того, як рф і Японія розірвали всі мирні угоди щодо цієї території.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляють російські засоби масової пропаганди, навчання передбачають тренування щодо відсічі десанту, а також знищення оборонної авіації, яка перевозить війська. Перевірятимуть також навички управління вогнем протитанкових керованих ракет.

Крім цього, підрозділи військ ППО проведуть комплекс заходів щодо виявлення та знищення літаків умовного противника, які б здійснили десантний штурм.

Наразі не відомо, де саме проходять навчання на території островів, що з'єднують російський півострів Камчатка та найпівнічніший головний острів Японії Хоккайдо.

Слід зазначити, що суперечка щодо Курильських островів триває від Другої світової війни. Росія переконана, що ці острова є частиною її Курильського ланцюга. Натомість Японія вважає їх своїми Північними територіями.

Всього кілька днів тому Росія вийшла з тривалих договірних переговорів з Японією і заморозила спільні економічні проекти, пов’язані з островами. Таке рішення у Кремлі було ухвалено у відповідь на підтримку Японією санкцій Заходу щодо російської війни в Україні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, японія, росія, війна з Росією
В тему