25 Березня 2022
Новини

Єдиною державною мовою в Україні є і буде українська, - Кулеба

Єдиною державною мовою в Україні є і буде українська, - Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував низку тез президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана щодо переговорного процесу між Києвом та моквою.

Заяву опублікував речник МЗС Олег Ніколенко.

Кулеба, наголосив, що немає жодного консенсусу з росією щодо згаданих Ердоганом чотирьох пунктів. Зокрема, єдиною державною мовою в Україні є і буде українська, переконує глава МЗС.

«Та й загалом класифікація ключових тем переговорів на чотири або іншу кількість пунктів є некоректною. У підгрупах делегацій одночасно обговорюється багато різних питань», — написав міністр.

Він зазначив, що переговорний процес іде «надзвичайно важко», а «українська делегація зайняла сильну позицію і від своїх вимог не відмовляється». Україна наполягає насамперед на припиненні вогню, гарантіях безпеки та територіальній цілісності України.

Водночас Кулеба подякував турецькій стороні і окремо Ердогану за політичну та гуманітарну допомогу, а також дипломатичні зусилля задля припинення війни росії проти України.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган раніше заявив, що росія та Україна нібито близькі до консенсусу щодо чотирьох із шести пунктів переговорного процесу. Зокрема щодо статусу російської мови та вступу в НАТО.

Водночас він додав, що Україна не збирається йти на територіальні поступки щодо Криму та Донбасу. Ердоган підкреслив, що Туреччина одразу чітко виступала проти окупації півострова росією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему