25 Березня 2022
Новини

Екскомандир «Світязя» керував звільненням Ірпеня

Екскомандир «Світязя» керував звільненням Ірпеня

Особисто спецоперацією зі звільненням міста Ірпінь від окупантів керував почесний громадянин Луцька, колишній командир роти «Світязь», генерал поліції Олександр Фацевич.

Про це повідомив колишній нардеп Борислав Береза.

З його слів, спецоперація зі звільнення міста стала можливою завдяки злагодженій роботі кількох структур. А безпосередньо керував спецоперацією генерал поліції Олександр Фацевич.

«Оскільки голова Нацполіції Ігор Клименко написав про це, то і мені тепер можна. Так, Ірпінь визволяється. І виконується це об’єднаними силами. Операція стала результативною завдяки тому, що всі працювали злагоджено і згідно з планом. Тому хочеться назвати тих, завдяки кому сьогодні в Ірпінь повертається українська влада.

По-перше, курувало всю операцію ГУР МО. По-друге, це працівники Нацполіції – поліція особливого призначення (ексберкут) і КОРД, військові – арта, танкісти і десантники, добровольці та інтернаціоналісти а також ТРО. І керував усією цією операцією справжній бойовий генерал поліції Олександр Фацевич. І керував, і заходив разом з усіма. Я це особисто підтверджую. А ще хочу назвати того, хто першим заходив в Ірпінь під обстрілами ворожої артилерії. Це полковник Василь Віконський і його підрозділ. Я його бачив у дії і йому моя щира повага», - розповів він.

Проте головне, зазначає Борислав Береза, ця спецоперація не була б успішною, якби не всі воїни, які протягом тижнів вели вуличні бої і не здавали місто. А це і ЗСУ, і добровольці «Київської Русі» та «Карпатської Січі» і всі, хто тримав оборону зі зброєю в руках. Він пообіцяв з часом, коли буде можна, назвати усіх.

Загалом, додає Береза, влада повертається в Ірпінь, і патрульна поліція вже визначила, чим займатиметься найближчим часом. Також він додав, що, на жаль, не може розповісти всіх подробиць цієї спецоперації, хоча розказати є що.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, київ, Волинь, луцьк
В тему