24 Березня 2022
Новини

Ситуація в областях України зранку 24 березня

Ситуація в областях України зранку 24 березня
Напружена ситуація нині у Чернігові, Харкові, Донецькій, Київській та Луганській областях.
У ніч проти 24 березня російські окупанти продовжували обстріли та бомбардування українських регіонів. Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

На Київщині вночі повітряні тривоги були по всій області. Бої тривали в Ірпені та Гостомелі. Постійні артилерійські обстріли. У Фастівському районі обстріляли село Ясногорода, а у Бучанському — Коцюбинське з мінометів. Уточнюється інформація про загиблих і поранених цивільних. Даних про руйнування немає.

російські окупанти збільшили кількість обстрілів Чернігова, його житлових та промислових районів. Інтенсивні обстріли тривали з вечора. Так, 23 березня окупанти пошкодили аміакопровід на одному з найбільших харчових підприємств Чернігова. Попередньо витоку аміаку не зафіксували, населення попередили про дії у разі хімічної загрози.

На Житомирщині ракети влучили у промисловий об'єкт у Новоград-Волинському районі. Загиблих та травмованих немає.

На Сумщині в Охтирському районі тривали бої та рух ворожих колон. В інших частинах області ніч пройшла відносно спокійно. Наразі немає інформації про руйнування та постраждалих цивільних.

На Харків уночі збільшилась кількість атак із великих відстаней. ЗСУ залишається на своїх позиціях, прориву росіян не відбулося. Тривають бої в Ізюмському районі області: 23 березня там збили 2 літаки окупантів. Увечері обстріляли Старий Салтов: одна людина загинула, є постраждалі.

На Луганщині тривають обстріли Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Новодружеська, Воєводівки. По околицях Рубіжного, за даними місцевої влади, здійснили удар фосфорними бомбами. Чотири загиблих, двоє з яких — діти, та шестеро поранених.

На Донеччині ситуація напружена. У населених пунктах Авдіївка та Очеретине тривають бої. 23 березня окупанти обстріляли Бахмут. Маріуполь залишається у блокаді. Жоден гуманітарний вантаж досі не доїхав до міста. Окупанти наступають та руйнують Мар'їнку, ЗСУ відкидають їх назад.

На Херсонщині ситуацію називають складною. Вночі постріли та вибухи були у Чорнобаївці. Президент Володимир Зеленський 20 березня заявляв, що ЗСУ вже 6 разів знищували окупантів, які намагаються захопити Чорнобаївку.

Також про вибухи повідомляли біля Снігурівки на межі Дніпропетровської області. Крім того, вчора звільнили з полону директора Херсонського театру Олександра Книгу.

У Запорізькій та Одеській областях ситуацію називають контрольованою На Миколаївщині ніч минула відносно спокійно. Тривають роботи щодо відновлення електрики у населених пунктах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему