23 Березня 2022
Новини

В окупованому Херсоні відновлять торгівлю і запускають маршрутки

В окупованому Херсоні відновлять торгівлю і запускають маршрутки

В окупованому Херсоні влада міста хоче відновити торгівлю та вже випустила на маршрути частину комунальних автобусів.

Про це повідомив мер Херсона Ігор Колихаєв.

"Про маршрутки. Нам вдалося випустити на лінії частину наших комунальних автобусів. Пустили на найважливіші маршрути, там, де тролейбуси не впораються.

Але. Ситуація дуже тяжка. Грошей у бюджеті практично немає. Водіям зарплату на нашому КП ХКТС платити нема чим. Але вони готові попрацювати безкоштовно, поки ми не вирівняємо ситуацію! Люди, дякую вам від імені всіх херсонців!" - сказав Колихаєв.

Мер Херсона зазначив, що безкоштовно транспорт їздити не може, оскільки потрібно купувати пальне, яке також подорожчало. За словами Колихаєва, через це підняли ціну на проїзд до 10 гривень – так автобуси зможуть "ледве виходити в нуль".

Мер пояснив – якщо жителі зможуть їздити за такою ціною, то автобуси ходитимуть, а якщо ціна непідйомна, то згорнуть ці поїздки. У коментарях під постом користувачі кажуть, що готові платити 10 гривень за проїзд.

Колихаєв також закликав підприємців запускати роботу: торгувати, купувати, вести будь-який легальний бізнес. За його словами, з торговців не братимуть орендну плату за місця на ринку.

Нагадаємо, наразі місто Херсон окуповане. Російські окупанти хотіли провести у місті "референдум" за так звану "ХНР". Проте місцеві депутати на екстреному засіданні облради відкинули ідею створення "ХНР".

У місті майже кожен день проходять мітинги на підтримку України. Херсонці закликають російських агресорів йти геть із міста і з України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, херсон, громадський транспорт
В тему