23 Березня 2022
Новини

В Україні вироблятимуть протиковідні ліки Pfizer

В Україні вироблятимуть протиковідні ліки Pfizer
В Україні почнуть розробку і виготовлення орального протиковідного препарату Pfizer, адже відповідний конкурс виграла компанія «Дарниця», яка підписала угоду на отримання ліцензії.
Вищевказані препарати Pfizer поставлятиме Україна в 95 країн світу. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

«В Україні почнуть розробку і виготовлення орального протиковідного препарату Pfizer. Відповідний конкурс виграла, яка підписала угоду на отримання ліцензії. Таким чином «Дарниця» може виробляти та поставляти вищевказані ліки у 95 країн світу з низьким та середнім рівнем доходу, зокрема в Україну», - йдеться в повідомленні.

За словами міністерства охорони здоров'я, препарат в основному застосовуватиметься для лікування легких та середніх форм важкості захворювання коронавірусом.

«Пероральне лікування, розроблене Pfizer, призначене в основному для лікування пацієнтів з COVID-19 легкого та середнього ступеня тяжкості, які мають високий ризик ускладнень. Застосовується для запобігання погіршення і переходу захворювання з легкого ступеня тяжкості на середню тяжкість, а також для уникнення госпіталізації», - розповіли в МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, раніше голова ради директорів компанії Дмитро Шимків поінформував, що "Дарниця" не зупинила виробництво та продовжує відвантажувати продукцію у всі регіони України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, ліки
В тему