22 Березня 2022
Новини

Журналістку Вікторію Рощину звільнили з полону

Журналістку Вікторію Рощину звільнили з полону
Журналістку hromadske Вікторію Рощину окупанти 21 березня звільнили з полону.
Нині вона на підконтрольній українському уряду території й прямує до Запоріжжя, де має зустрітися з рідними, - пише hromadske.

Кілька годин тому проросійські ЗМІ та Telegram-канали стали поширювати відео, в якому Вікторія Рощина заперечує свої претензії до російських служб, які тримали її в полоні, й каже, що нібито вони врятували їй життя.

Цей запис, який став умовою звільнення, журналістка записала під тиском російських силовиків. Усю правду про затримання та перебування в полоні Вікторія розкаже сама найближчим часом.

Нагадаємо, Вікторія Рощина знімала відео та писала статті з гарячих точок на сході й півдні України усі дні російсько-української війни. 11 березня ЗМІ опублікували текст Рощиної, в якому вона розповідає про те, як живе тимчасово окупований Енергодар.

Потім журналістка готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій та Донецькій областях. Вона планувала поїхати аж до Маріуполя, аби розповісти про те, що насправді відбувається у місті, яке понад три тижні щодня обстрілюють російські війська.

16 березня нам стало відомо, що Вікторію затримали, ймовірно, силовики фсб рф. За даними свідків, яких ми не можемо називати з міркувань безпеки, на той момент журналістка перебувала у тимчасово окупованому Бердянську.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, журналісти, полон
В тему