22 Березня 2022
Новини

Зеленський виступив перед парламентом Італії: що треба знати

Зеленський виступив перед парламентом Італії: що треба знати
Фото ілюстративне

Президент Володимир Зеленський заявив, що мета Кремля — вся Європа, контроль над політикою, а також вирішальний вплив на життя та цінності громадян.

Про це він сказав у зверненні до парламенту Італії. Трансляція велася на YouTube-каналі італійської палати депутатів. Глава держави розповів про нелюдську жорстокість, з якою окупанти прийшли на українську територію.

"Під Києвом у сусідніх містах знаходиться кілька угруповань російських військ, які вбивають, катують, ґвалтують, викрадають дітей, руйнують та грабують. Окупанти на вантажівках вивозять наше надбання, наше майно — до себе додому. Так робили востаннє в Європі хіба що нацисти", — сказав політик.

Зеленський також нагадав про 117 українських дітей, убитих солдатами країни-агресора. І, за словами політика, це не фінальна кількість.

"В окупованих районах ховають убиті сім’ї прямо у дворах багатоповерхівок. У парках. У братських могилах. Це відбувається в наш з вами час. У 2022 році. І ми знаємо, що кожен наступний день війни забере ще життя наших дітей", — заявив він.

У зверненні президент нагадав, що Україна є одним з найбільших експортерів продовольства.

"Але як ми можемо сіяти під ударами російської артилерії? Як ми можемо сіяти, коли ворог свідомо мінує поля, знищує бази з пальним? Ми не знаємо, який врожай у нас буде. І чи зможемо ми експортувати?" — наголосив глава держави.

Зеленський закликав Італію посилити тиск на росію — кількість санкцій, ембарго на торгівлю, починаючи з нафти. Окрім того, варто підтримати заборону для російських кораблів заходити в італійські порти.

"Ви знаєте тих, хто приніс в Україну війну. Чітко знаєте. Тих, хто наказує воювати. І тих, хто це пропагує. Вони майже всі — використовують Італію. Як місце для відпочинку. Тож не будьте курортом для вбивць. Заблокуйте їм всю нерухомість, рахунки і яхти — від «Шахерезади» і до найменших. Заблокуйте активи усіх, хто має в Росії вплив", — звернувся президент до італійської влади.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, війна з Росією, італія
В тему