19 Березня 2022
Новини

В Україні створили табори для полонених окупантів

В Україні створили табори для полонених окупантів

В Україні почали працювати табори для військовополонених окупантів.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова в інтерв’ю BBC.

Вона уточнила, що всі норми міжнародного гуманітарного права щодо полонених дотримуються.

«У мене, звичайно, є дані (про кількість військовополонених), але я не можу відповідати на питання, які не належать до моєї компетенції. Що стосується військовополонених - за них відповідає спеціально створений правоохоронний орган, Військова служба правопорядку.

Звичайно, у нас військовополонені мають знаходитися у спеціальних військових таборах, і ми це відпрацювали, у нас підписаний спільний наказ з Міноборони, МВС, іншими дотичними службами, але це питання конкретно до них (ВСП)», — зазначила Венедіктова.

Ще 6 березня радник глави Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що у зв'язку з тим, що внаслідок бойових дій у полон потрапляють сотні військовослужбовців російської армії, Україна буде змушена створювати для них повноцінні табори.

Венедіктова додала, що такі місця вже є.

"Ми над цим попрацювали. Вони є, тому що цього, знову ж таки, вимагає Женевська конвенція. Я хочу, щоб ми були дуже відкриті. Ми працювали в межах міжнародного гуманітарного права, нашого національного законодавства і не переходили якісь межі, щоб потім до нас були питання... Щодо військовополонених - навіть медична допомога їм надається майже на (тому самому) рівні, як надається нашим хлопцям.

Тому я вважаю, що ми себе проявляємо як цивілізована країна, яка дає відсіч агресору, але сама не стає агресором", - резюмувала генпрокурорка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, полон
В тему