18 Березня 2022
Новини

Сі Цзіньпін поговорив із Байденом про Україну

Сі Цзіньпін поговорив із Байденом про Україну

Президент Китаю Сі Цзіньпін розмовляв з главою США Джо Байденом по відеодзвінку 18 березня.

Про це повідомляє CNN із посиланням на китайські державні ЗМІ. Цзіньпін зазначив, що конфлікти та протистояння, на кшталт війни в Україні, нікому не потрібні.

«Міждержавні відносини не можуть перейти до стадії військового протистояння. Конфлікт і протистояння не є інтересами сторін. Мир і безпека є найдорожчими скарбами міжнародного співтовариства», – заявив глава КНР.

Глава КНР додав, що його країна та Сполучені Штати повинні направляти двосторонні відносини на правильний шлях, і обидві сторони також повинні взяти на себе належну міжнародну відповідальність і докладати зусиль для миру в усьому світі.

Розмова між двома світовими лідерами — перша дискусія за кілька місяців, повідомили у Білому домі.

Це сталося через кілька днів після того, як у США припустили, що Китай може надати Росії військову та фінансову допомогу, яку просили в межах її війни в Україні.

CNN, посилаючись на дані американської розвідки, поки не надає прогнозів щодо намірів КНР.

«Це частина наших постійних зусиль щодо підтримки відкритих ліній зв’язку між Сполученими Штатами та КНР», – заявила речниця Білого дому Джен Псакі.

Нагадаємо, низка світових ЗМІ повідомила, що Китай висловив готовність надати допомогу Росії у війні з Україною, про яку напередодні попросила сама РФ. Своєю чергою посол КНР в Україні запевнив, що Китай ніколи не нападе на нашу державу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: китай, сша, війна з Росією
В тему

Останні матеріали