18 Березня 2022
Новини

Російські полонені відмовляються повертатися додому, а їхнім мамам приходять похоронки, - Зеленський

Російські полонені відмовляються повертатися додому, а їхнім мамам приходять похоронки, - Зеленський

Родини російських військових, які є живими і перебувають у полоні в Україні, отримують похоронки.

Про це йдеться у зверненні президента Володимира Зеленського.

"У полон взяті нові російські строковики. Серед них є й ті, хто відмовляється повернутися в Росію. А є й багато тих, про кого в Росії навіть не згадують. Не намагаються навіть забирати. На кого додому вже прийшли похоронки, хоча вони в нас у полоні і живі".

Президент також попросив росіян, аби розповсюджували цю і інформацію і закликали матерів з’ясовувати, де перебувають їхні сини-військовослужбовці.

"Також я вдячний Президенту США Байдену за нову й дієву підтримку для нашої держави. Зрозумійте: я не можу розкрити вам усіх деталей і цього пакету підтримки, і інших. Бо це – наша тактика. Наша оборона. Коли супротивник не знає, чого чекати від нас. Як вони не знали, що їх буде очікувати після 24 лютого. Не знали, що є в нас для захисту і як ми готувалися зустрічати удар.

Окупанти думали, що йдуть в Україну, яку бачили колись раніше, у14-15-му роках. Яку вони корумпували постійно і якої не боялися. А ми – інші.

І це дає нам змогу захищатися проти повномасштабного удару вже 22 дні. Усе, що ми зробили за декілька років... Для тактики захисту, яку не час розкривати, поки триває війна. Як не час розкривати й нашу тактику переговорів. Переговорів заради миру, суверенітету, територіальної цілісності нашої держави, нашої волі. Працюючи більше в тиші, ніж на телебаченні, радіо чи у фейсбуці. Вважаю це правильним".

Також Зеленський повідомив, що на час дії воєнного стану бізнес зможе отримати кредит під 0% річних обсягом до 60 млн грн, а кількість дозволів для підприємців скоротять з 600 до 20 документів.

Крім того він доручив знайти законодавчу можливість гарантувати громадянам 100% їхніх вкладів у банках.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Відео T1.ua, Україна, війна з Росією, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали