17 Березня 2022
Новини

Що Подоляк розповів про переговори з рф

Що Подоляк розповів про переговори з рф
Нині переговори з росією тривають дистанційно через захищені закриті канали, адже дорога займає дуже багато часу через бої, що тривають.

Про це повідомив радник президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю Wiadomo?ci, - пише hromadske.

«Крім головних перемовників є багато підгруп, які спільно працюють над вирішенням конкретних завдань. Це питання гуманітарні, економічні та юридичні. Нам дуже важливо, щоб підписана угода не суперечила міжнародним договорам чи Конституціям України та росії», — повідомив він.

На питання про те, як поводяться росіяни під час переговорів, Подоляк наголосив, що останнім часом їхня дипломатія «різко пом’якшилася», вони тепер об’єктивніше судять про навколишній світ і «поводяться дуже правильно». Мовляв, немає ні хамства, ні грубості, притаманних російській владі.

«Звісно, ??їхній світогляд спотворений власною пропагандою… 70-80% росіян, зокрема й ті, хто бере участь у переговорному процесі, вірять у пропагандистські міфи. Всі міфи, які вже вісім років російське телебачення вбиває в голови людей», — зазначив він.

Також у радника Зеленського запитали, чи є серед питань визнання Криму російським, а «Донецької та Луганської псевдореспублік» — незалежними. На це він відповів, що не може вдаватися в деталі, бо це «може вплинути на переговорний процес».

«Можу лише сказати, що спочатку росія прийшла з багатьма бажаннями, більшість із яких уже не розглядаються. Є набагато краще розуміння всіх вогневих точок», — зазначив він.

Подоляк додав, що стосовно окупованих територій позиція України залишається незмінною: кордони країни змінити неможливо. Однак він вважає, що українці «повинні бути тверезими у своїх судженнях».

«Де-юре Крим, Донецьк і Луганськ залишаються частиною України, але ми де-факто не контролюємо їх, там працює російська адміністрація. Одним із ключових залишається питання, як керувати цими територіями. Проблема в тому, що росія ввійшла до нас із війною, а не завела розмову», — сказав Подоляк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією
В тему

Останні матеріали