17 Березня 2022
Новини

У Путіна заявили, що суд ООН їм не указ

У Путіна заявили, що суд ООН їм не указ

Прессекретар президента рф дмитро пєсков на запитання, чи росія та Україна близькі до підписання домовленостей, сказав: "Ні, робота триває – коли буде прогрес, ми повідомимо".

Про це сказав пєсков, якого цитує РИА Новости та Интерфакс.

Прессекретар путіна також заявив, що росія "не зможе взяти до уваги" рішення Міжнародного суду ООН, який 16 березня ухвалив, що рф має негайно припинити бойові дії в Україні.

"Ні, ми не можемо взяти це рішення до уваги. Міжнародний суд має таке поняття, як "згода сторін". Тут жодної згоди бути не може… У цьому випадку це те, що ми не можемо взяти до уваги", - сказав представник кремля.

Коментуючи опублікований Financial Times проект "мирної угоди" між Україною та рф, пєсков заявив, що у цій публікації "елементи правильні є, але загалом вона неправильна".

Нагадаємо, 16 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі зобов’язав росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні, заявленою метою яких було "запобігання і покарання" нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України.

Також у середу видання Financial Times з посиланням на три джерела, які брали участь у переговорах, повідомило, що Україна і росія обговорюють мирну угоду з 15 пунктів, яка включає оголошення Києвом відмови від вступу в НАТО в обмін на безпекові гарантії від союзників та виведення російських військ з України, які зайшли на її територію після 24 лютого.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що опублікований Financial Times проєкт "мирної угоди" демонструє не більше ніж запит російської сторони.

Подоляк також висловив упевненість, що найближчими днями вдасться досягти припинення вогню. За його словами, члени української та російської делегації обговорюють документи, які можуть підписати президенти України та рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир путін, війна з Росією, суд
В тему