17 Березня 2022
Новини

Ситуація в областях України станом на ранок 17 березня

Ситуація в областях України станом на ранок 17 березня
У Київській, Чернігівській, Донецькій, Луганській та Харківській областях окупаційні війська продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру.

Про це йдеться у зведенні обладміністрацій станом на 8:00.

Київщина

Постійні повітряні тривоги. Бучанський район — Ірпінь, Буча, Гостомель, Макарів тривають бої. Артилерійські обстріли. У Броварському районі — ракетні удари по населених пунктам Калинівської територіальної громади. Кількість постраждалих уточнюється.

Чернігівщина

Кілька повітряних тривог за ніч. Також ворог з вечора і всю ніч методично обстрілював Чернігів з артилерії. Інформація щодо кількості жертв та постраждалих уточнюється. 

Сумщина

По Сумському району кілька годин працювала ворожа артилерія. Також була повітряна тривога. Дані про постраждалих наразі відсутні.

Дніпропетровщина

Одна повітряна загроза вночі. Загалом спокійно. Вночі засоби протиповітряної оборони Повітряних сил знищили два ворожі літаки.

Харківщина 

Харків всю ніч тривали хаотичні обстріли, є потрапляння в житлові будинки, школи, склади, кількість постраждалих ще встановлюється, працюють рятувальники. По області — тривають бої в Ізюмі та на Чугуївському напрямку.

Окупанти вночі обстріляли місто Мерефу, що в Харківському районі, зруйнували школу та будинок культури, пошкодило й будинки. Є постраждалі, рятувальники зараз працюють на місці.

Рівненщина

Ніч пройшла спокійно. Тричі оголошувалася повітряна тривога. Напередодні ввечері окупанти здійснили ракетний удар по військовому об‘єкту в місті Сарни за 90 км від Рівного. Постраждалих чи загиблих немає.

Луганщина

Сєвєродонецьк та Рубіжне у вогні. У Сєвєродонецьку є влучення в «Укртелеком». У Рубіжному щонайменше 27 загорянь житлових будинків. Інформація щодо кількості жертв та постраждалих уточнюється. 

Донеччина

Авдіївка: всю ніч хаотичний артобстріл, зранку — авіаудар, а після — обстріли з «Градів», які тривають досі. Про наслідки та постраждалих інформації наразі немає. 

Окупанти обстрілюють Мар'їнку та Красногорівку. Розбита будівля Мар'їнської військової адміністрації.

По Маріуполю знову авіаудари. Люди самотужки вириваються з Маріуполя на власному транспорті. Ризик загибелі залишається високим, оскільки росіяни обстрілюють колони мирних мешканців.

Миколаївщина

Ніч була неспокійною, в центральній частини області — бої з окупантами.

Херсонщина 

Тривають сильні вибухи та обстріли з «Градів». Область повністю окупована російськими військами, тому майже у кожній із 49-ти територіальних громад виникають перебої з електроенергією, водо- та газопостачанням. На вечір, 16 березня, знеструмленими є 64 населених пункти. Через відсутність продуктів, ліків та терор росіян мирних мешканців ситуація в області критична.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, обстріли
В тему

Останні матеріали