16 Березня 2022
Новини

Окупанти протягом доби намагалися просунутись у бік Києва

Окупанти протягом доби намагалися просунутись у бік Києва
Триває двадцять перша доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.
Сили російських окупантів спробували відновити наступ у напрямку Вишгорода і протягом доби намагалися просунутись у бік Києва. Успіху окупанти не мали, наразі перейшли до оборони. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Завдання щодо розгрому сил ЗСУ, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і встановлення контролю над лівобережною частиною України російські війська не виконали. Частково вони досягли мети на Донецькому напрямку, але їх зупинили на Миколаївському напрямку.

Наразі окупанти намагаються здійснювати переміщення додаткових резервів Східного воєнного округу. Через значні втрати на південному напрямку командування рф відмовилось від посилення на Поліссі додатковими резервними підрозділами зі складу 5-ї загальновійськової армії.

На Волинському напрямку противник наступальних дій не здійснював, але проводив повітряну розвідку.

У збройних силах Білорусі запланована ротація підрозділів, які виконують завдання з прикриття білорусько-української ділянки кордону.

На Сіверському напрямку окупантів зупинили. Вони не полишають спроб захопити Чернігів, проте активних наступальних дій не проводять. Наразі перегруповують війська та намагаються організувати логістичне забезпечення, проте без успіху.

У напрямку Броварів спостерігається переміщення нечисленних груп техніки окупантів у межах зайнятого району населених пунктів Богданівка та Велика Димерка.

На Слобожанському напрямку окупанти намагаються закріпитися на захоплених рубежах, здійснюють перегрупування військ та поповнюють запаси боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів.

Продовжується блокування окупаційними силами міст Суми, Лебедин та Охтирка. Активних наступальних дій ворог не проводить. Окупанти продовжують здійснювати невдалі спроби блокування Харкова.

На Донецькому і Таврійському напрямках унаслідок штурмових дій у районі Попасної противник зазнав утрат і вимушений відійти для перегрупування.

У районі Сєвєродонецька окупанти провели розвідку боєм, успіху не мали, намагаються закріпитися на східних та західних околицях міста Рубіжне. Водночас, за наявною інформацією, 15 березня армійська авіація противника завдала вогневого ураження по позиціях своїх військ поблизу населеного пункту Смолянинове.

На Волноваському напрямку окупанти намагаються розвинути наступ у напрямку населеного пункту Велика Новосілка.

На Криворізькому напрямку вони пробують відновити наступ у напрямку населених пунктів Велика Кострома, Мала Кострома та Кривий Ріг. Проте окупантів зупинили і вони відійшли на невигідні рубежі.

російська авіація продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Київській, Чернігівській, Житомирській, Вінницькій, Сумській та Донецький областях, активно використовуючи аеродромну мережу Білорусі та окупованого Криму.

У Чорноморській операційній зоні бойові кораблі обстрілювали морське узбережжя в районах населених пунктів Лебедівка, Санжійка, Затока та Біленьке.

Командування ЗСУ нагадує: одразу ж показувати наслідки бойових дій, трофеї та іншу інформацію, що може бути використана в інтересах проведення майбутніх операцій сил оборони, не варто.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією, Україна
В тему