16 Березня 2022
Новини

Прокурор Міжнародного кримінального суду - в Україні

Прокурор Міжнародного кримінального суду - в Україні
Прокурор Міжнародного Кримінального суду в Гаазі Карім Хан вже прибув до України і розпочав роботу. Президент Володимир Зеленський запевнив, що окупанти відповідатимуть за всі воєнні злочини проти українців.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

«Ми активізуємо роботу, щоб притягнути окупантів до відповідальності. Має бути міжнародний трибунал, і він буде. За все, що вони наробили проти України. Проти наших людей. За кожен акт тероризму російських військ на території нашої держави», — наголосив президент.

Наразі прокуратура України та правоохоронці вже почали роботу. Зеленський розповів, що слідча група Міжнародного кримінального суду вже також розпочала працювати в Україні і разом з нашими правоохоронцями вже збирає всі докази, факти воєнних злочинів загарбників. «Щоб ті отримали саме юридичну відповідь: законну і конкретну», — додав Зеленський.

Рада ООН з прав людини схвалила розслідування щодо дій росії в Україні. Проти проголосували лише дві країни

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що дії російських окупантів в Україні мають ознаки геноциду: попри запевнення, що цивільне населення не чіпатимуть, ще з перших годин вторгнення російські війська били по цивільній інфраструктурі.

27 лютого Зеленський повідомив, що Україна офіційно скерувала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти рф через повномасштабне вторгнення.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі просить усіх, хто має документальні свідоцтва військових злочинів, передавати ці матеріали на електронну пошту: otp.informationdesk@icc-cpi.int.

Писати можна будь-якою мовою — там зроблять переклад. Надсилайте фото, відео, документи, свідчення очевидців. Зокрема, треба повідомляти про вбивства російськими окупантами мирних жителів, ракетно-бомбові та артилерійські удари по лікарнях, школах, житлових будинках та інших цивільних об'єктах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, суд
В тему