15 Березня 2022
Новини

Дефолт у росії може бути вже 16 березня

Дефолт у росії може бути вже 16 березня

російський уряд завтра, 16 березня, має виплатити відсотки за доларовими облігаціями на суму 117 млн доларів.

Невиплата чи оплата у місцевій валюті (рублях) замість доларів призведе до потенційної хвилі дефолтів за боргом у іноземній валюті на суму близько 150 млрд доларів. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Міністерство фінансів росії у понеділок видало розпорядження про виплату 117 млн доларів, хоча і не вказало валюту.

Аналітики Bloomberg назвали три можливі сценарії подальшого розвитку подій. За першим сценарієм росія виплачує відсотки за доларовими облігаціями в доларах, це тимчасово стримує кризу.

За другим сценарієм, погашення відбувається у рублях. Частина контрактів з облігацій передбачає таку можливість, але не всі. Тому більшість інвесторів вважатимуть це дефолтом.

За третім сценарієм, росія не заплатить взагалі. У такому разі вона матиме пільговий період до 15 квітня, щоб виправити ситуацію. В іншому випадку на країну чекає жорсткий дефолт: росії буде заблокований доступ до фінансування, інвестори втратять кошти.

Нагадаємо, аналітики JPMorgan Chase попереджали, що санкції, введені проти росії через вторгнення в Україну, значно збільшили ймовірність дефолту країни щодо доларових та інших державних боргових зобов'язань на міжнародному ринку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією, економіка
В тему