14 Березня 2022
Новини

Як виготовити бронежилети в домашніх умовах

Як виготовити бронежилети в домашніх умовах

Через напад рф на Україну у нас виникла гостра нестача засобів індивідуального захисту для військових і силовиків.

Для того, аби привезти бронежилети  з-за кордону, потрібні час і немалі гроші – приблизно 600 доларів США. Тому часто захисники, йдучи воювати, взагалі не мають бронежилетів. Але українці – люди, які можуть знайти вихід із будь-яких ситуацій. І уже почали виготовляти бронежилети власними руками.

Що для цього потрібно? Перш за все – автомобільні ресори. Найкраще – від вантажних автомобілів – «газонівські», «зіловські», «уазівські» тощо. Головне – щоб товщина металу була 8 міліметрів. Бронежилети виходять 28 сантиметрів у ширину і 31 сантиметр у довжину. Зварюються пластини напівавтоматом, дріт для зварювання має бути «одиничка». Але в ідеалі зварювати аргоном. Усі такі бронежилети вже пройшли тестування. Їх прострілювати автоматом «Калашникова», куля – 7,62 мм. Обстріл робили з відстані 13-ти і 40-ка метрів. Результат – кулю  відбивають ідеально. Власне,  і тероборона, і правоохоронці, і військові, які мають бойовий досвід, схвалили таким чином зроблені засоби захисту. І собівартість такого бронежилета у разів 8 менша, а захист нічим не гірший.

До слова, зварені аргоном пластини прострілювали спеціально в шов  – результат перевершив усі сподівання. Є нюанс: при зварюванні пластин потрібно 3 сантиметри зварити, лишити межу сантиметр до двох і знов зварити, щоб не був суцільний шов. Шви потрібно зварювати з двох сторін. Кутки пластин треба підрізати, аби вони не заважали і не дерли країв. Такі броники виходять на 2 кілограми важчими, ніж професійні. Загальна вага саморобного броника  – 10 кілограмів. Плюс сама матерія, а вона підходить будь-яка, головне – аби цупка, то усі 11 кілограмів. Ще раз варто повторити: такі саморобні металеві пластини витримують кулі не гірше, а, може, й краще, ніж поліцейські. Усі такі саморобні засоби захисту спочатку прострілюються, тобто випробовуються, і лише тоді пускаються в хід – видаються для захисників.

Кожна область, місто можуть самі зайнятися виготовленням бронежилетів для наших військових. Головне – бажання, робочі руки й ті, хто виявить ініціативу постачати матеріали. А результат такої роботи безцінний  – збережене життя наших захисників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали