12 Березня 2022
Новини

У яких областях України розпочнеться навчання

У яких областях України розпочнеться навчання

Освітній процес має розпочатися хоча б у тих регіонах, де можливо і безпекова ситуація це дозволяє.

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет і наголосив, що з 14 березня в Україні почнеться навчання в 14 регіонах, - пише Суспільне.

"На сьогодні, з понеділка, має розпочатись освітній процес принаймні в 14 областях. Решта областей наразі сьогодні, за консультаціями з військово-цивільними адміністраціями, приймають рішення щодо подальшої дії в освітньому процесі", – сказав Шкарлет.

Він додав, що бойові дії в окремих регіонах тривають, і головне завдання – зберегти життя і здоров?я кожного громадянина нашої держави. Проте освітній процес має розпочатися хоча б у тих регіонах, де можливо і безпекова ситуація це дозволяє.

Окремо Шкарлет повідомив, що діти, які тимчасово перемістилися в інші регіони України, за згодою батьків можуть долучитися до навчання в школі за місцем тимчасового проживання в будь-якому форматі.

Для цього Міністерство освіти і науки використовує надсучасну платформу "Всеукраїнська школа онлайн", де учні 5-11 класів можуть отримати повний доступ до навчальних матеріалів.

Раніше у Верховну раду був поданий законопроєкт, який скасовує для учнів випускних 11 класів державну підсумкову атестацію, зовнішнє незалежне оцінювання, єдиний вступний іспит та єдиний фаховий вступний іспит на 2022 рік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: освіта, школа, війна з Росією
В тему