12 Березня 2022
Новини

«Чуєш, Москва?»: Зеленський записав нове звернення

«Чуєш, Москва?»: Зеленський записав нове звернення

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що РФ намагається взяти нас кількістю.

«Використовують терор, щоб зламати нашу віру в перемогу і в Україну. Я впевнений, у них це не вийде», — що сказав Зеленській у новій промові.

Головне:

  • Від самого ранку в українському, назавжди українському, Мелітополі збиралися люди на чергову акцію протесту проти російських військ. Понад дві тисячі людей на площі. Чуєш, Москва? Якщо у Мелітополі проти окупації виходять дві тисячі людей, то скільки має бути в Москві — проти війни?
  • Вчора окупанти захопили в полон мера Мелітополя Івана Федорова. Громада міста вимагає звільнити його. І це дуже важливо. Ми звертаємось до усіх лідерів світу, які говорять з Москвою. Франція, Німеччина, Ізраїль та інші. Ми очікуємо, щоб вони показали, як вони можуть вплинути на ситуацію. Як вони можуть зробити просту справу — звільнити одну людину.
  • Динаміка втрат окупантів на 17-й день вже така, що можна впевнено говорити — це найбільший удар по російській армії за десятки років. Вони ніде не втрачали більше за таку кількість днів. У більшості армій світу немає стільки усього, скільки російські війська втратили за час вторгнення.
  • Цієї доби ми знову відправили гуманітарний вантаж у Маріуполь. Ми будемо намагатись кожного дня, щоб врятувати наших людей. Я вдячний кожному водію, який намагається реалізувати цю складну місію. Вдячний представникам Церкви, які долучилися до намагань захистити гуманітарний коридор у Маріуполь від обстрілів.
  • Продовжуємо роботу разом з європейцями. По двох напрямках. Перший — це вступ України до Євросоюзу. Ми працюємо з Єврокомісією, щоб якнайшвидше узгодити усі процедури для нашого руху в ЄС. Другий — санкційний. Очікуємо новий пакет санкцій Європи проти Росії, щоб спонукати її до миру. Щоб там зрозуміли: їхня економіка просто не переживе цю війну.
  • Кабінет Міністрів України ухвалив декілька дуже важливих рішень. Узгоджено повне скасування податку на додану вартість та акцизу на пальне. Щоб не було дефіциту пального в країні. Щоб ціни були стабільними.
  • Уряд ухвалив рішення про компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг при розміщенні людей. За попередньою оцінкою, громади мінімум десятьох областей України отримають конкретні гроші від центральної влади, щоб переселенці були забезпечені усім.
  • Те, як увесь український народ чинить спротив цим загарбникам, вже увійшло в історію. Але ми не маємо права знижувати інтенсивність оборони. Як би нам складно не було. Не маємо права зменшувати енергію спротиву.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, війна з Росією, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали