12 Березня 2022
Новини

Ізраїль радить Зеленському здатися Росії

Ізраїль радить Зеленському здатися Росії

Прем'єр Ізраїлю Нафталі Беннет порадив президенту Володимиру Зеленському прийняти умови Росії для закінчення війни і здатися.

Відповідь українського президента була короткою: «Я вас почув», - пишуть Axios та Jerusalem Post.

Прем'єр-міністр Нафталі Беннетт сказав президенту України Володимиру Зеленському, що він рекомендує Україні прийняти пропозицію президента Росії Володимира Путіна припинити війну, яка включає в себе багато українських жертв, у телефонній розмові у вівторок , повідомляє чиновник в уряді України.

За словами чиновника, Зеленський не послухався поради Беннета.

Джерело стверджує, що телефонний дзвінок ініціював Беннет. «На твоєму місці я б подумав про життя своїх людей і прийняв пропозицію», — сказав Беннет. 

Згідно з повідомленням, порада не сподобалася українському президенту та його людям.

"Беннет сказав нам здатися", - сказав чиновник. "Ми не маємо наміру це робити. Ми знаємо, що пропозиція Путіна - це лише початок".

Протягом останніх двох тижнів, а особливо після візиту Беннета до Москви, офіс прем'єр-міністра та міністерство закордонних справ заявляли, що посередницькі зусилля Ізраїлю змушують їх дотримуватися ще більш обережного та збалансованого підходу. Це повідомлення також передали в офіс Зеленського. Посадовець також повідомив, що Ізраїль попросив Україну не просити більше військової та оборонної допомоги, оскільки такий запит може зашкодити посередницьким зусиллям.

За словами чиновника, однак, офіс Зеленського не бачить результатів від посередництва. Він сказав, що Беннетт не стільки посередник, скільки функціонує як поштова скринька і просто передає повідомлення між двома сторонами. За його словами, посереднику необхідно спробувати знайти компроміс між двома сторонами і зробити власні пропозиції.

«Нам не потрібна поштова скринька», – сказав чиновник. «У нас їх достатньо. Якщо Беннет хоче бути нейтральним і посередником, ми очікуємо, що він призначить когось, хто працюватиме над цим день і ніч, і спробує знайти компроміс».

Українські чиновники вважають, що участь Беннета до дипломатичних зусиль пов’язана з його небажанням займати чітку позицію щодо російського вторгнення, побоюючись, що це зашкодить зв’язкам Ізраїлю з Росією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, ізраїль
В тему