11 Березня 2022
Новини

В Україні вже загинуло 78 дітей

В Україні вже загинуло 78 дітей
Станом на 10:00 11 березня з початку вторгнення Росії 24 лютого в Україні загинули 78 дітей, ще понад 100 отримали поранення.

Дані ще уточнюються через інтенсивність бойових дій. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, встановити точні дані про кількість убитих та поранених жителів міст Маріуполя і Волновахи Донецької області та міста Ірпінь на Київщині наразі неможливо.

Вчора, 10 березня, у Броварську лікарню зі Скибина Київської області звернувся батько з 15-річним сином, які у власному авто потрапили під обстріл російських військ. У них осколкові поранення.

У Ніжині Чернігівської області через обстріл «Ураганами» пошкоджено загальноосвітню школу №17, дитячий заклад освіти №25 та амбулаторію сімейної медицини №6.

Денісова наголошує, що такі дії окупантів є прямим порушенням Гаазькоі? та Женевськоі? конвенцій. Російські війська продовжують зухвало порушувати основоположні права дітей — право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини.

«Закликаю міжнародну спільноту та міжнародні правозахисні організації сприяти припиненню військового нападу російської федерації. Наполягаю, країни НАТО, закрийте небо», — говорить омбудсменка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, діти, росія
В тему