8 Березня 2022
Новини

Заборона працівникам називати війною дії РФ в Україні: в ООН відреагували на заяви

Заборона працівникам називати війною дії РФ в Україні: в ООН відреагували на заяви

ООН заперечує, що її співробітникам було наказано не використовувати слова «війна» чи «вторгнення» щодо нападу росії на Україну.

Але там і не виключають, що хтось із керівників підрозділів міг розіслати листа із такою вказівкою.

Раніше ми повідомляли, що видання Irish Times зазначило, що Організація Об'єднаних Націй заборонила своїм співробітникам використовувати слова "війна" або "вторгнення" для опису дій Росії в Україні.

Видання ознайомилося зі змістом електронного листа від департаменту з комунікацій на адресу співробітникам ООН, який було розіслано в понеділок.

Співробітникам ООН рекомендується називати війну "конфліктом" або "військовим наступом" - незважаючи на те, що сотні мирних жителів було вбито, а два мільйони українців стали біженцями у результаті російського вторгнення.

Росія, держава-агресор, називає війну "спецоперацією". РФ влаштувала полювання на своїй території за тими громадянами, які називають бойові дії "війною".

Крім того, співробітникам ООН заборонили використовувати український прапор у особистих або офіційних облікових записах у соціальних мережах або на веб-сайтах.

"[Використовуйте] "конфлікт" чи "військовий наступ", а не "війна" чи "вторгнення", коли йдеться про ситуацію в Україні. Не додавайте український прапор у особисті або офіційні акаунти в соціальних мережах або на веб-сайти", - йдеться у листі до співробітників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: оон, війна з Росією
В тему