7 Березня 2022
Новини

Росія поки не перекидає нові частини в Україну, - Пентагон

Росія поки не перекидає нові частини в Україну, - Пентагон

Пентагон не бачить ознак того, що Росія готується спрямовувати в Україну війська на підтримку тих, що вже задіяні у війні.

Про це повідомили 7 березня.

Речник Пентагону Джон Кірбі зазначив, що українським військовим вдалося зупинити масований наступ сил російських окупантів у напрямку Києва з північного та північно-західного напрямків.

Він сказав, що на півночі Київщини, на правому березі Дніпра, американська військова розвідка зафіксувала, як рух російської колони техніки тилового забезпечення значно сповільнилася. За його словами, у Пентаґону є достатні підстави вважати, що сповільнення цієї техніки сталося завдяки діям українським Збройним Силам. За останні 24-36 годин російські війська на правому березі Дніпра на півночі Київщини не здійснювали якихось суттєвих маневрів чи дій з наступу.

Кірбі сказав, що росіяни мають суттєві проблеми з постачанням продовльства, боєприпасів та палива для своїх підрозділів, які прорвалися углиб території України. 

Він сказав, що американські військові вважають найбільш успішним наступом російських окупантів у південних областях. Почасти їхній успіх у наступу можна пояснити близькістю до складів та постачання в окупованому Криму.

Нагадаємо, 24 лютого російські війська атакували 9 регіонів України. А президент РФ Володимир Путін у відеозверненні оголосив про початок «спеціальної військової операції» на Донбасі.Також назвав Україну «історично нашою територією».

Від 24 лютого тривають бої по всіх напрямках. Окупанти обстрілюють спальні масиви, вбивають цивільних, серед загиблих - є діти.

Попри переговори росіяни і далі не припиняють спроб атакувати українські позиції та обстрілюють міста.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали