4 Березня 2022
Новини

Як працює Луцький Єдиний Комунікативний Центр

Як працює Луцький Єдиний Комунікативний Центр

У Луцьку вже четвертий день працює Єдиний Комунікативний Центр (далі ЛЄКЦ, - авт.), який створили спільно з Луцькою міською радою задля координування дій волонтерів громади.

Наразі у Луцькій громаді діє 6 волонтерських ініціатив, пункти збору, які організовані Луцькою міською радою, та пункти збору, створені активістами. Тож першочергове завдання Центру — інформаційна та логістична підтримка волонтерів.

Приміром, йдеться про поширення інформації про потреби волонтерів через соціальні мережі, месенджери та ЗМІ в України. Також волонтери Центру налаштовують канали спілкування з волонтерами за кордоном, оскільки першочергові потреби наших захисників простіше купити в інших країнах. 

До речі, серед цих потреб – сухпаї, туристична та військові амуніція, медикаменти з «аптечки НАТО». 

Крім того відбувається налагодження логістичного напрямку, який відповідає за доставку вантажів з-за кордону та по Україні. Відзначимо, що від початку війни багато іноземців звертаються до волонтерів з запитанням, як передати допомогу в Україну. 

Завдяки логістичному напряму ці вантажі будуть збиратися в певних точках і централізовано перевозитися на волонтерські склади в Луцьку, а звідти передаватимуться біженцям, переселенцям або нашим військовим.

У ЛЄКЦ діє колцентр. Сюди телефонують люди, які мають потреби, що виникли через війну, або ті, хто можуть допомогти волонтерам. Наприклад, водії авто, вантажники, швеї, медики, логісти тощо.

До речі, 4 березня почали пошук швей та швейних матеріалів для цеху, де шиють амуніцію для наших захисників.

Якщо можете допомогти, телефонуйте до колцентру: +380506366043,  +380689957756

До слова, керівників у Центру нема, є лише два координатори – волонтер Сергій Рижков та заступник міського голови Ірина Чебелюк. Усі люди, які задіяні в Центрі, працюють на волонтерських умовах. 

ЛЄКЦ має сторінки в соцмережах, де ви можете відстежувати всі оперативні потреби волонтерів:

Facebook - fb.com/Yedynyi.Komunikatsiinyi.TsentrInstagram - instagram.com/komcentr.lutsk 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, волонтери, війна з Росією
В тему

Останні матеріали