4 Березня 2022
Новини

Зеленський звернувся до українців: основне

Зеленський звернувся до українців: основне

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що ми боремося проти потужного ворога, який переважає нас за чисельністю.

Про це він сказав під час звернення до українського народу.

"Він переважає нас за кількістю техніки. Але який на тисячі світлових років далекий від нормальних людей, які мають гідність. Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України та Європи. Російські війська атакували Запорізьку атомну станцію", - сказав він.

Головне зі звернення:

  • Російські війська атакували Запорізьку АЕС. Найбільшу в Європі. Вона одна могла бути як шість Чорнобилів. Російські танкісти знали, що вони обстрілюють. Прямою наводкою по станції. Це терор небаченого рівня.
  • Всю ніч я був на зв?язку з партнерами, щоб світ реагував. Велика Британія скликає Раду безпеки ООН через цю атаку. МАГАТЕ запускає свій Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій в режимі цілодобового реагування. Потрібне негайне посилення санкцій проти держави — ядерного терориста. Потрібне негайне закриття неба над Україною, бо тільки це може гарантувати, що Росія не битиме хоча б ракетами та авіабомбами по атомних об?єктах.
  • Я вдячний нашим героям з Нацгвардії, які охороняли станцію і намагалися зупинити ворога. Вдячний рятувальникам, які загасили пожежу. Але багато залежить від простих людей Енергодару. Проганяйте їх. Дайте їм знати, що Енергодар – це Україна.
  • Ворог завів на територію нашої держави абсолютну більшість своїх військ. Але героїчний спротив українців вже дев?ятий день рятує нашу державу від цієї навали. Українські міста не бачили такої нелюдської жорстокості з часів нацистської окупації. Чернігів, Охтирка, Харків, Маріуполь. Тільки за вчорашній день у Чернігові російські бомби вбили 47 людей.
  • Вчора на переговорах в Білорусі вдалося погодити створення гуманітарних коридорів. Там, де люди страждають найбільше. Сьогодні побачимо – чи працює домовленість.
  • Вони готують провокацію у Херсоні. Збираються розіграти виставу з начебто мітингом – за Росію. Для цього вони завезли у місто чужинців. Шукають місцевих зрадників. Хочуть зробити телекартинку – начебто Херсон вже не український. Це треба зупинити. Херсонці, покажіть, що це ваше місто. Ви можете зупинити будь-який план окупантів.
  • Я закликаю херсонців позбутися будь-якого відчаю. Обов?язково дайте знати окупантам, що перебувати у Херсоні вони можуть лише тимчасово.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, володимир зеленський, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали