2 Березня 2022
Новини

В Україні загинула 21 дитина і 55 постраждали

В  Україні загинула 21 дитина і 55 постраждали
За результатами аналізу інформації з різних джерел, з початку вторгнення росії в Україну загинула 21 дитина і 55 - постраждали.

Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Вона наголосила, що ситуація в Україні залишається напруженою. Унаслідок обстрілів окупантів зруйнована інфраструктура Києва, Ірпеня, Харкова, Маріуполя, Житомира, Херсона та населеного пункту Василівка Запорізької області.

Під час ракетного удару окупантів постраждав пологовий будинок у Житомирі. У ніч проти 2 березня внаслідок повітряного удару в Житомирі загинула одна дитина і постраждали 6 дітей. Їх урятували з підвалів напівзруйнованих будинків.

1 березня російсько-окупаційні війська обстріляли центр Василівки: снаряди прилетіли на подвір’я місцевої школи.

У МОЗ нам повідомляли, що від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну станом на ранок 28 лютого поранені 2 040 цивільних, із них 45 дітей. Наразі міністерство не публікувало оновлені дані.

«Своїми діями збройні сили російської федерації продовжують цинічно порушувати основоположні права дітей ? право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини», ? повідомила Денісова.

За її словами, частини цих смертей можна було уникнути у разі встановлення безпольотної зони над Україною: «Закликаю міжнародну спільноту та міжнародні правозахисні організації підтримати ініціативу щодо закриття українського неба від винищувачів ворога».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, діти
В тему