2 Березня 2022
Новини

У Росії затримали дітей віком від 7

У Росії затримали дітей віком від 7
У Москві поліція затримала двох жінок і п'ятьох їхніх дітей віком від 7 до 11 років, які 1 березня прийшли покласти квіти до посольства України та принесли антивоєнні плакати.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук активістки, наукового співробітника Олександри Архипової.

«Діти намалювали плакат і пішли з ним. Усіх їх затримала поліція, спочатку тримали в автозаку, потім привезли до ВВС Пресненське… У батьків відібрали телефони, зв'язку більше немає, на батьків кричать, погрожують позбавити батьківських прав. Тому потрібна допомога спільноти, потрібна допомога журналістів і правозахисників», - написала Архипова.

За її словами, батьків із дітьми спочатку хотіли залишити на ніч У ВВС, але пізніше відпустили. Попереду суд, штрафи, батьки бояться самі зрозуміло чого. Шукаємо правозахисного адвоката», - додала Архипова.

Після вторгнення Росії в Україну 24 лютого у багатьох російських містах відбуваються антивоєнні акції. У Росії її учасників масово затримують, складають протоколи, відправляють під арешт. На ранок 2 березня, за даними проекту ОВД-Инфо, були затримані 6 824 особи, з них 311 затримано 1 березня у 33 містах країни.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією, москва, затримання
В тему

Останні матеріали