2 Березня 2022
Новини

Делегація з Росії прибуде на другий раунд переговорів ввечері 2 березня

Делегація з Росії прибуде на другий раунд переговорів ввечері 2 березня
Російська делегація прибуде на місце нового раунду переговорів 2 березня ближче до вечора та буде готова до зустрічі із представниками України.

Про це заявив прессекретар президента рф Дмитро Пєсков, пише «ТАСС».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів, щоби зупинити загибель людей, ще в обід 25 лютого. Але до того МЗС РФ висувало умови для перемовин: вимагало, щоб українські військові склали зброю.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зауважував, що російська сторона намагається завести переговори в глухий кут ще до їх початку.

Так, У Кремлі заявили, що російська делегація прибула до Білорусі на перемовини з представниками України. Проте Зеленський наполягав, що переговори на території Білорусі неможливі і пропонував країни, з території яких не летять ракети в Україну.

Врешті домовилися, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні, у районі річки Прип'ять. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що Україна проводить переговори з Росією, щоб послухати, що вона скаже про повномасштабну війну і наголосив, що ніхто капітулювати не збирається.

За підсумками першого раунду переговорів, сторони визначили низку пріоритетних тем, щодо яких «намітилися певні рішення». Заради того, щоб ці рішення наблизити до втілення, представники країн повернулися у свої столиці для консультацій, повідомили в ОП.

Втім, ввечері 28 лютого, одразу після завершення переговорів, Росія знову запустила по Україні ракетні удари, які призвели до поранень серед мирного населення.

Українська влада поки що нічого не коментувала про ймовірний другий раунд переговорів 2 березня.

Як пише «Українська правда» з посиланням на своє джерело в українській розвідці, президент-втікач Віктор Янукович наразі перебуває у Мінську і Кремль готує його до спецоперації, щоб спробувати оголосити «президентом України».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією, білорусь
В тему