28 Лютого 2022
Новини

У Бухаресті лікарні готові БЕЗКОШТОВНО прийняти будь-яких хворих: подробиці

У Бухаресті лікарні  готові БЕЗКОШТОВНО прийняти будь-яких хворих: подробиці

Румунські лікарні у Бухаресті готові БЕЗКОШТОВНО прийняти будь-яких хворих у важкому стані на лікування (включаючи онкологічні захворювання, хвороби, що потребують термінового хірургічного втручання, тощо).

Волонтерська допомога є повністю безкоштовною, транспорт від кордону забезпечать.

http://www.iocn.ro

Текст українською

«Іноземні громадяни або особи без громадянства із зони збройного конфлікту в Україні, які не шукають притулку в Румунії (відповідно до Закону № 122/2006) також має право користуватися тими ж медичними послугами (безкоштовне медичне обслуговування та лікування у випадках хронічних захворювань через національну систему медичної допомоги

Очікуються іноземні онкохворі та особи без громадянства із зони збройного конфлікту в Україні.

Онкологічний інститут «Проф. Dr. Ion Chiricu??», Клуж-Напока, де вони будуть лікуватися безкоштовно. Такожнадаємо пацієнтам перекладача з української мови (д-р Банді Мар’яна) та для російської– д-р Іон Кожокару та д-р Тетяна Цирімпей. Дякуємо нашим колегам за солідарність .

Надзвичайний розпорядження № № 15/2022 від 27 лютого 2022 року – опубліковано в «Офіційному віснику» № 15/2022. 193 -

Відповідно до положень ст. 1 абз. (1) і (4) O.U.G. про надання гуманітарної підтримки та допомоги румунською державою іноземним громадянам або особам без громадянства в особливих ситуаціях, які прибули з цієї території збройного конфлікту в Україні, які передбачають:

[...] (1) Іноземні громадяни або особи без громадянства в особливих ситуаціях, які походять із зони збройного конфлікту з України та в’їжджає до Румунії та НЕ ЗАПИТУЄ ФОРМИ ЗАХИСТУ відповідно до Закону № 122/2006 про ПРИТУЛОК в Румунії, з подальшими змінами та доповненнями, пільгами в таборах ,тимчасове житло та надання гуманітарної допомоги або інше житло, встановлено обласними комітетами/ Муніципалітету Бухареста для надзвичайних ситуацій, надання наступних комунальних послуг потреби під час тимчасового перебування”

[...] (4) Особи, передбачені абз. (1) користуватися тими ж медичними послугами, що й румунські застраховані особи,без сплати внеску на соціальне медичне страхування, а також медикаментів, матеріалів охорона здоров’я, медичні вироби та послуги, що входять до національних лікувальних програм здоров’я»[...]»

#солідарність #unitipentruucraina #iocn

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Румунія, лікарня, Лікарі, хвороби, допомога
В тему