0 0000
Новини

Нові розрахунки показали вкрай низьку ймовірність знаходження позаземних цивілізацій

Нові розрахунки показали вкрай низьку ймовірність знаходження позаземних цивілізацій

Американський вчений Деніел Уітмір провів нові розрахунки парадоксу Енріко Фермі, який показує ймовірність існування позаземних цивілізацій. Він прийшов до висновку, що ймовірність існування позаземних цивілізацій набагато нижче, ніж це вважалося раніше.

Раніше Уітмір вважав, що людство почало розвиватися відносно недавно, технічний прогрес почався трохи більше століття тому. Отже, позаземні цивілізації могли розвиватися мільйонами років, а значить прийти до набагато більше високого рівня розвитку. Вчений звернув увагу на те, що у наших предків досить швидко був сформований мозок (близько 7 мільйонів років), таким чином стає зрозуміло, що цивілізація може зародиться між глобальними катаклізмами, які призводять до вимирання всього живого.

Проте, такі висновки не збільшують шанси на те, що у нас є "брати по розуму" у Всесвіті. Деніел Уітмір провів розрахунки, і прийшов до висновку, що позаземна цивілізація подібна до людської існує в середньому 500 років. Потім вона або сама себе знищує, або стає жертвою глобально катастрофи.

Вчений також припускає, що людська цивілізація одна з перших у Всесвіті і інші з'являться пізніше. У цьому аспекті він зазначив, що позаземна цивілізація може сильно відрізнятися від тієї, яка є у нас, оскільки ми все уявляємо озираючись на себе.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему