28 Лютого 2022
Новини

Росію усунули від міжнародних футбольних турнірів

Росію усунули від міжнародних футбольних турнірів

ФІФА та УЄФА усунули російські клуби та збірну Росії від участі у всіх міжнародних змаганнях. Таким чином, національна команда країни-агресора не зіграє у стикових матчах відбору на чемпіонат світу-2022 і, відповідно, пропустить світову першість у Катарі.

«Слідом за початковими рішеннями, прийнятими Радою ФІФА та Виконкомом УЄФА, які передбачали вжиття додаткових заходів, сьогодні прийняте спільне рішення про те, що всі російські команди, чи то національні збірні, чи клуби, будуть відсторонені від участі у турнірах під егідою ФІФА та УЄФА .

Футбольна спільнота повністю солідарна з усіма постраждалими в Україні та згуртована навколо загального горя. Футбольні функціонери сподіваються, що ситуація в Україні значно покращиться у найкоротші терміни, щоб футбол знову міг стати вектором єдності та миру між людьми», — сказано у спільній заяві футбольних організацій.

Нагадаємо, напередодні ФІФА винесла рішення, згідно з яким збірна Росії може брати участь у міжнародних турнірах під назвою «збірна РФС», а також без прапора та гімну. Однак таке рішення обурило футбольну громадськість. Тому ФІФА може переглянути свою позицію.

Раніше про відмову грати зі збірною Росії у стикових матчах ЧС-2022 заявили національні команди Польщі, Швеції, Чехії, Албанії, Ірландії, Швейцарії та Англії. Російська команда мала зустрітися з Польщею у півфіналі стикових матчів. Переможець цієї пари мав зіграти у фіналі стиків зі збірною Швеції чи зі збірною Чехії.

Нагадаємо, 24 лютого російські війська атакували 9 регіонів України. А президент РФ Володимир Путін у відеозверненні оголосив про початок «спеціальної військової операції» на Донбасі.Також назвав Україну «історично нашою територією».

Протягом 24-27 лютого тривають бої по всіх напрямках. Окупанти обстрілюють спальні масиви, вбивають цивільних, серед загиблих - є діти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, футбол, війна з Росією
В тему