28 Лютого 2022
Новини

Військовослужбовці з острову Зміїний живі

Військовослужбовці з острову Зміїний живі

Військовослужбовці з острову Зміїний живі й перебувають в полоні.

Про це повідомляють Військово-Морські Сили ЗС України.

Варто зауважити, що раніше ми повідомляли, як група кораблів ВМС РФ захопила судно «Сапфір», яке вирушило до острова Зміїний з гуманітарною місією. Потім росіяни захопили два українських цивільних судна із майже 50 мирними членами екіпажів.

Морпіхи двічі відбили напади російських окупантів, але не могли продовжити захист острову. Окупанти повністю розтрощили інфраструктуру острову - маяк, вишки, антени тощо - тож зв'язок зі Зміїним був перерваний.

«Багаторазові спроби зв’язатися з особовим складом та дізнатися про його долю були марними. А постійні обстріли з боку бойових кораблів та авіації РФ не дозволили доправити підмогу за морськими піхотинцями», - кажуть у ВМС.

26 лютого, отримавши інформацію, що на Зміїному серед наших захисників можуть бути загиблі та поранені, до острова з метою виконання гуманітарної місії було направлено цивільне судно МПРС «Сапфір» для допомоги постраждалим. Разом з екіпажем погодились вийти отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їх помічники. Але їх незаконно захопили росіяни.

Незаконне захоплення цивільного судна-некомбатанта, що не здійснювали жодного військового завдання, є порушення правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права, зазначають у ВМС.

Від Росії вимагають негайно звільнити незаконно захоплених громадян України. Світову спільноту, вірян усіх церков просять вжити усіх можливих заходів впливу на РФ задля повернення наших громадян.

Нагадаємо, 24 лютого російські війська атакували 9 регіонів України. А президент РФ Володимир Путін у відеозверненні оголосив про початок «спеціальної військової операції» на Донбасі.Також назвав Україну «історично нашою територією».

Протягом 24-27 лютого тривають бої по всіх напрямках. Окупанти обстрілюють спальні масиви, вбивають цивільних, серед загиблих - є діти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, полон, Україна
В тему