27 Лютого 2022
Новини

Бойовики зайняли всі адмінбудівлі Бердянська

Бойовики зайняли всі адмінбудівлі Бердянська
Виконувач обов'язків мера Бердянська Олександр Свідло заявив, що російські окупанти зайняли всі адміністративні будівлі міста. Він запевнив, що влада залишається на місцях і намагається працювати.

Про це він сказав у відеозверненні.

«Щойно ми з вами стали свідками того, як на територію міста зайшла важка військова техніка, озброєні солдати та почали переміщення по всій території нашого рідного міста. Я до останнього перебував у будівлі міської ради, але нещодавно туди зайшли озброєні люди, які відрекомендувалися російськими військовими і сказали, що всі адміністративні будівлі під їхнім контролем і вони беруть під контроль будівлю міськради. Нам запропонували продовжити свою роботу, але під контролем озброєних людей», — сказав він.

Свідло зазначив, що вважає таку пропозицію неприйнятною, тому весь оперативний штаб покинув будівлю. За його словами, місцева влада продовжує працювати й координувати роботу оперативного штабу віддалено.

«Ми всі залишаємось на місцях і продовжуємо працювати, поки це можливо. Але ми всі маємо розуміти, що йде війна. Я не знаю, яким буде завтрашній день, але на мою думку, сьогоднішня ніч буде дуже й дуже важкою. Тому закликаю всіх мешканців зберігати спокій та перебувати у сховищах. Що буде завтра — ми можемо тільки здогадуватися», — зазначив очільник міста.

Журналістка із Бердянська нам у коментарі розповіла, що російські військові зайшли у місто 27 лютого з двох сторін.

«Вони почали ходити всіма районами міста, БТР їхали, і піхота поруч йшла. Люди почали знімати це та викладати в інтернет. Писали, що голодні, шукають їжу. Люди виходили до них і питали, навіщо ви прийшли. Вони сказали: ми мирне населення не чіпаємо, але якщо нам чинити опір — ми стріляємо на ураження. Увечері вони зайшли до міськвідділу поліції, потім до виконкому, а потім до частини ДСНС», — сказала журналістка.

Вона розповіла, що люди у місті почуваються беззахисними. За її словами, окупанти відімкнули телебачення у місті.

Також нам розповіли, що народний депутат і впливовий бізнесмен міста Олександр Пономарьов та ексмер міста Валерій Баранов останні дні не робили офіційних заяв. Так, Баранов з'явився у мережі лише сьогодні, 27 лютого. Крім того, ми отримали інформацію, що окупанти зайняли будівлю місцевого телеканалу «ТБ Бердянськ», який належить Пономарьову.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему

Останні матеріали